Telefonul mobil; de ce-l urmărește Google...

Postat de: Matei Bit în: telefoane mobile pe: Comentariu: 0 Vizualizari: 653
Cabluri adaptoare convertoare semnale

Telefonul mobil sau desktopul sunt furnizoare de informatii esentiale pentru companiile de marketing online. Felul in care ne folosim de device-uri este un lucru extrem de important pentru agentii de vanzari online

 Probabil majoritatea oamenilor au încetat demult să creadă în intimitatea cibernetică perfectă, de aceea sunt atenți la toate setările de pe smartphone-urile lor. Se tem în permanență de furtul de date, de identități, etc. Există un anume gen de revoltă îndreptată împotriva „spionajului” la care suntem supuși de către Google, Facebook... A devenit un fel de obsesie de a ne proteja spațiul privat din mediul online.

Datele la care avem acces...

Google a dat publicității un studiu despre cum ne utilizăm device-urile, acest cuvânt care, iată, a intrat parcă definitiv în limba română și înseamnă de fapt o referire la un dispozitiv tehnic folosit în viața de zi cu zi. Noi, românii, înțelegem însă să ne referim la un device mai cu seamă când avem în vedere un computer, telefon mobil, smartphone, în general chestii „deștepte”.

De la bun început trebuie să menționăm că datele statistice au fost obținute de pe subiecți care locuiesc în SUA, în perioada ianuarie – martie a acestui an și care aveau activată pe device-ul lor opțiunea „history location”, respectiv erau utilizatori de Android sau de browsere Chrome, IE sau Firefox (pe desktop). Toți aveau vârstele cuprinse între 18 și 49 de ani.

Mai adăugăm și că au fost folosite doar căutările Google (de parcă ar mai exista și altceva!), locații identificabile precum și magazine sau platforme care oferă produse și servicii absolut cuantificabile.

Folosirea telefonului mobil într-o zi obișnuită

Se pare că 80% din americani folosesc un smartphone, lucru care ne spune extraordinar de multe despre piața telefoniei mobile de oeste Ocean. În România ne-am putea apropi de o cotă importantă din acest punct de vedere dar numai în marile zonele urbane. Apoi, 57% dintre ei folosesc cel puțin două device-uri, relația dintre un smartphone și un computer desktop fiind cea mai întâlnită combinație.

Interesant este că un anume soi de conservatorism și atitudine refractară la „altceva” există și în America, adică și acolo sunt oameni care folosesc fie numai telefonul mobil, fie numai desktopul, ceea ce în procente absolute ar fi de 27% și 14%.

Telefonul mobil – sursa primară de informație

O informație extrem de interesantă este aceea că 40% dintre americani află despre ceea ce-i interesează numai de pe telefonul mobil. Interpretarea acestui rezultat este aceea că pe smartphone-uri se produc cele mai multe interogări, comparativ cu cele de pe desktop.

Ce se caută cel mai mult? Aici, situația este oarecum aceeași ca peste tot în lume: sănătate, probleme parentale și îngrijirea frumuseții.

Studiul pe care l-am prezentat mai sus este ceva ce se vede și ni se oferă. Cu siguranță însă că există și altele despre care nu vom ști, poate, niciodată, eventual cu apariția meteorică a vreunui Eduard Snowden.

Citește integral studiul „Cum își folosesc oamenii device-urileComentarii

Lăsați un comentariu la articolul "Telefonul mobil; de ce-l urmărește Google..."

optica sportiva timisoara