Instalarea de software si teama de inchisoare

Postat de: în: Service IT pe: Comentariu: 0 Vizualizari: 644
Cabluri adaptoare convertoare semnale

Teama de a nu-ti intra gaborii in casa sa te controleze daca ai windows cu licenta ar putea fi o amintire.

Dacă firma dvs prestează doar servicii de contabilitate primară, de exemplu, de tehnoredactare și copywriting, s-ar putea spune că nevoile de software pe care să-l cumpărați sunt practic zero! Nu trebuie să aveți nici măcar windows. Toate programele necesare se găsesc la liber sau free, cum doriți să spuneți. În exemplul prezentat, ca și în altele nenumărate, tot ce trebuie să faceți este să fiți open-mind și să înțelegeți că există și altceva, nu doar Windows 7, 10 și Microsoft. Sau numai Adobe Photoshop...

Deținerea de software nelicențiat și pentru folosirea căruia va trebui să vă uitați întotdeauna pe vizorul ușii de la intrare, ca să nu vă intre „potera” în casă sau în firmă, poate fi o amintire neplăcută. Căci dacă jobul dvs este doar să colindați internetul și să criticați ce scriu alții (mai sunt și astfel de meserii), atunci de ce să plătiți pentru windows și Microsoft Office? Există și altceva, iar în următoarele rânduri veți primi și sugestia necesară.

Pirateria software și gratis vs licență

Spuneam într-unul din articolele noastre anterioare că oferim consultanță în proiectarea și instalarea de sisteme de operare, de configurare a rețelelor de calculatoare și de asistență în funcționarea sistemelor dvs. Desigur că v-ați putea pune întrebarea: pentru ce să-mi instalez un software sub asistența unei terțe firme când se poate downloada de pe internet și instala fără nicio problemă? Sau, altă întrebare: Pentru ce, chiar nu poți să ai o firmă fără să utilizezi software licențiat?

Pentru cei care încă nu au înțeles diferența dintre un soft licențiat și unul „prăduit” le recomandăm să (re)citească și unul din articolele noastre anterioare care tatează tema avantajelor utilizării de soft original.

Una dintre marile probleme ale firmelor cu birou la drumul mare, cum se spune, tocmai acesta este: riscul de a fi controlate de către BSA, organism care se „laudă” în permanență cu câți a mai prins cu soft piratat. Iar după cum au grijă să te atenționeze cei de la „Software CAD Legal”, faptul că vin gaborii și te calcă se poate datora și unui fost angajat!

Sistemele de operare alternative nu sunt mofturi

Specificul activității unei firme determină în mod evident și tipul de software pe care-l folosește, dar în marea majoritate utilizatorul obișnuit nu știe acest lucru. Astfel, în loc să cheltuiți resurse cu windows-ul licențiat, ați putea foarte ușor să aveți linux instalat pe desktop. Linux-ul de acum câțiva ani nu mai este cel de astăzi. Principala problemă era lipsa totală sau plaja restrânsă de software destinat unui anumit tip de proiecte, însă acum a cam dispărut această dificultate.

Până și la cea mai neînsemnată imprimantă (de ptoducție nouă totuși) există driver pentru Windows și driver pentru Linux. Iar cine intră în lumea alternativelor scutește o mulțime de bani.

Comentarii

Lăsați un comentariu la articolul "Instalarea de software si teama de inchisoare"

optica sportiva timisoara